Het grootste dakpark van Europa, bovenop winkelboulevard Bigshops Parkboulevard aan de Vierhavenstraat in Rotterdam, is woensdag 10 juli deels geopend. De opening werd verricht door wethouder Alexandra van Huffelen. Dakpark Rotterdam.

Het Dakpark is opvallend door de enorme afmeting en uitvoering. de afmetingen zijn: 1 kilometer lang en 80 meter breed (80.000 m2). Het park belooft een mooi, goed onderhouden en veel gebruikt park te zijn. Veel groen, goed bereikbaar vanuit de wijk, een beetje horeca, thematuinen en voorzieningen voor kinderen. Het park is toegankelijk via verschillende trapopgangen en heeft een lift. Het grootste gedeelte van het dakpark is gerealiseerd met gebruikmaking van het Nophadrain Intensief Groendaksysteem.

Om te voldoen aan de eisen tot beperken van energieverliezen (Rc-eisen) is het dakpark geïsoleerd met STYROFOAM isolatiemateriaal type FLOORMATE 500 van Dow Benelux / Blauwplaat. Deze blauwe XPS-isolatie maakt onderdeel uit van een innovatief systeem dat samen met groendak leverancier Nophadrain is ontwikkeld.
Door het toepassen van het omkeerdak principe* wordt de onderliggende dakbedekking beschermd. Bovendien heeft deze vochtongevoelige  isolatie voldoende druksterkte om de belastingen van de bovenliggende componenten van het dakpark te dragen.

* Bij het omgekeerde dak principe ligt de isolatie op de dakbedekking in plaats van eronder.