Het Biesbosch MuseumEiland opent na een verbouwingsperiode van acht maanden. Het Biesbosch Museum beschikt na de opening over een nieuwe wisseltentoonstellingszaal, een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en een royale horecavleugel. De vaste collectie wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. In zeven zinnenprikkelende themapaviljoens wordt het verhaal van De Biesbosch verteld: van de ontstaansgeschiedenis van het zoetwatergetijdengebied tijdens de Sint-Elisabethsvloed in 1421 tot de huidige status als uitnodigend recreatiegebied. Vanaf de afhellende groene daken die het gebouw naadloos in het landschap doen inbedden is een weids uitzicht over het natuurgebied de Biesbosch mogelijk.
biesbosch

Het bestaande museumgebouw is uitgebreid met 1.000 m2. Op de begane grond van het gebouw is hierdoor ruimte voor een goede ontvangst van bezoekers ontstaan, met een horecavoorziening, een bezoekerscentrum en een servicepunt van het VVV Altena. Voor de huidige museale presentatie is een nieuwe opzet bedacht, die aansprekend is voor het hedendaagse publiek.
Op de eerste verdieping is de kantoorruimte uitgebreid. Staatsbosbeheer en het Parkschap Nationaal Park de Biesbosch houden kantoor in het museumgebouw. De synergie tussen deze organisaties en het museum biedt tal van mogelijkheden om het Biesbosch MuseumEiland als fysieke en mentale poort van de Biesbosch op interessante wijze te programmeren.
biesbosch2

Meer informatie over het Biesbosch MuseumEiland, natuurlijk op de officiele website.