De zesde editie van de Innovation Expo heeft plaatsgevonden op 14 april. Dit event is georganiseerd om het innoverende vermogen van de Nederlandse samenwerking te demonstreren. Dit gebeurt in kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016. Tevens aansluitend op hun topprioriteit van het Nederlandse voorzitterschap; het creëren van banen en het stimuleren van een innovatie economie. Kort geleden is ook FabCity opgericht, een creatieve campus op de Kop van het Java-eiland. Sempergreen is aanwezig op beide events met haar duurzame producten.

Biosbased woning; groen hightech woning

Het Biobased demostratiehuis is volledig opgebouwd uit duurzame producten. Met deze woning werd het evenement Innovation Expo gestart door minister Kamp. De woning heeft een groene gevel van Sempergreen. De innovatie zit niet alleen in de materialen, maar ook in de samenwerking. Men is erachter gekomen dat ze elkaar nodig hebben in deze sector van biobased materialen.

Het biosbased demonstratiehuis is te vinden op Funda, aangezien het aan alle kwaliteitseisen voldoet en dus helemaal ‘market ready’ is.

Biobased woning

Green Deal Groene Daken ondertekend – Fase 2

Minister Kamp heeft tijdens het evenement Innovation Expo de Green Deal Groene Daken – Fase 2 ondertekend. Sempergreen is betrokken bij deze Green Deal groene Daken, als kennispartner. Deze groene daken zorgen ervoor dat de ecosystemen in de bebouwde omgeving versterkt wordt, waardoor er verschillende voordelen worden gecreëerd, zoals o.a.: water bufferen, fijnstof afvangen, hittestress verminderen en de biodiversiteit in steden vergroten.

Get into FabCity

Op deze tijdelijke campus, die tot eind juni 2016 op de Kop van het Java-eiland plaatsvindt, doen honderden Europese studenten en young proffesionals samen onderzoek naar de toekomst van de steden in Europa. Zo proberen ze samen de stad Amsterdam in 2025 volledig circulair te maken.

Geïnteresseerd in de groene gevels in de stad die als oplossing dienen voor de opvang van overmatig regenwater? Op het Rainproof paviljoen demonstreert Sempergreen de werking van de producten. Deze campus is gratis toegankelijk tot en met 26 juni 2016.