Met de populaire kreet ‘Gun je dak een groen toupetje!’ moedigt de gemeente bewoners en bedrijven aan de daken van hun panden te beplanten.

Er bestaat in Den Haag een subsidieregeling voor groene daken. Met de populaire kreet ‘Gun je dak een groen toupetje!’ moedigt de gemeente bewoners en bedrijven aan de daken van hun panden te beplanten, omdat dit goed is voor het milieu en het straatbeeld. Op het stadsdeelkantoor Laak nam wethouder Peter Smit woensdag de eerste subsidieaanvraag in ontvangst.
De gemeente heeft bij het gebouw aan het Slachthuisplein zelf het goede voorbeeld gegeven met de aanleg van een groen dak. Wethouder Smit plantte daarop symbolisch de laatste plantjes.

Begroeide daken hebben verschillende gunstige milieu-effecten. Zo helpen ze bij het terugdringen van fijnstof en houden ze regenwater vast, waardoor het riool minder snel overbelast raakt. Een huis met een groen dak is bovendien ’s zomers koeler en ’s winters warmer, en volgens de gemeente gaat een dak met begroeiing ook nog langer mee. Voor de subsidieregeling die tot september volgend jaar loopt, is in totaal 700.000 euro beschikbaar.