Een team van ontwerpers heeft zich ten doel gesteld het eerste `Cradle to Cradle®` (C2C) huis van Nederland te bouwen. Voor de isolatie van de constructie viel de keuze op STYROFOAM™ vanwege de milieuprestaties van dit product.
Het C2C huis – genaamd Recht op Wind – is een ontwerp van XXarchitecten en Arconiko Architecten. De ondersteuning bij dit project komt van C2Clabxx, een bureau dat adviseert over het ontwerp, de bouw en de selectie van materialen volgens de principes van Cradle to Cradle.

De Cradle to Cradle filosofie beoordeeld producten op duurzaamheid en efficiëntie in productieprocessen, materiaaleigenschappen, toxiciteit en de mogelijkheid om materialen te hergebruiken via recycling of compostering. STYROFOAM is officieel gecertificeerd als een ‘Silver’ kwaliteit Cradle to Cradle materiaal.

Ontwerp en uitvoering

Het team achter dit innovatieve project heeft zich ten doel gesteld om bij de bouw van deze woning zoveel mogelijk gebruik te maken van in Nederland verkrijgbare, C2C gecertificeerde producten.
Na een intensief proces, om te komen tot de meest geschikte selectie van bouwmaterialen is de bouw van dit ambitieuze project – het huis in De Rotten- dichtbij de Rottemeren nu gestart.

Tijdens dit proces, waarbij ontwerpteam, bouwonderneming, producent Dow en distributeur Blauwplaat waren betrokken, is gekozen voor een uitgekiend thermisch isolatiepakket.

STYROFOAM isolatieproducten tot een dikte van 120 mm, soms in een dubbele laag, zorgen voor de thermische isolatie van de wanden, vloer (onder vloerverwarming), fundering en het hellende dak van het gebouw.

Het gebouw zal gebruik maken van zonne- en geothermische energie alsmede van grijswater systemen. De huidige schattingen zijn dat de Cradle tot Cradle ambities voor 89% bereikt zijn.
De STYROFOAM isolatieproducten spelen een belangrijke rol in dat succes.

Bekijk C2C certificaat STYROFOAM

™ Handelsmerk The Dow Chemical Company (‘Dow’)
of van een tot de Dow-groep behorende vennootschap