Minister van Kamp (van economische zaken) is donderdag 14 april te gast geweest bij de Innovation Expo in Amsterdam. Daar werden 5 nieuwe Green Deals ondertekend door de minister. De 200ste Green Deal was de Groene Daken Fase 2, een mooie eer dus. Deze deal gaat natuurlijk over het bevorderen van het gebruik van groene daken. Gericht om o.a. water te bufferen, oververhitting tegen te gaan en de biodiversiteit te stimuleren.

Partijen willen in de tweede fase van deze Green Deal groene daken een nieuw maatschappelijk verdienmodel toetsen, actief kansen signaleren en pilots initiëren.

VBB neemt deel aan Green Deal groene Daken – fase 2

Green Deal groene Daken – fase 2 werd door verschillende partijen ondertekend. Zo door minister Kamp namens de overheid, verschillende vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, waterschappen, overkoepelende organisaties, bedrijfsleven en kennisinstituten. Zo heeft de voorzitter Dirk Roosendaal ondertekend namens de VBB!

green-deal

Green Deals heeft zich bewezen

De afgelopen jaren heeft Green Deals bewezen dat de overheid en het bedrijfsleven samen veel voor elkaar kunnen krijgen. Op deze manier wordt een groene economie beter en vlotter gerealiseerd. Er kunnen meer projecten worden gestart in de wereld van duurzaamheid. Met de ondertekening van Minister van Kamp, is het de bedoeling dat de groene daken projecten een versnelling krijgen. Goed nieuws dus voor alle leden van onze vereniging.