Foto door Dow Chemical

In het centrum van Nieuwegein vindt momenteel een grote transformatie plaats. Het overdekte winkelcentrum in het Stadskwartier maakt de omslag naar een open, veelzijdig en groen centrumgebied dat  onderdak biedt aan gemeentelijke en maatschappelijke organisaties. Daarnaast ontstaat er een functiemix van een veelzijdig winkelgebied en een gevarieerd woonaanbod.

Pi de Bruijn van de Architekten Cie. uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit prachtige pand  met 17.000 m2 winkeloppervlak.  Boven de winkels, gesitueerd in 6 woontorens, bevinden zich 163 huur- en koopappartementen. De appartementen beschikken over een privé buitenruimte en er is een ondergrondse parkeergarage exclusief voor de bewoners.

Het ruimtegebruik in dit project optimaal; op de daken van de winkels zijn tuinen aangelegd met diverse groenvoorzieningen en verblijfsplekken voor de bewoners.  Deze binnentuinen zorgen voor een verrassende afwisseling en vormen een interessante en speelse compositie met de woontorens en het winkelplein.

Onder deze groene gebruiksdaken  ligt een solide basis blauw Styrofoam isolatiemateriaal van Dow Benelux / Blauwplaat. Ruim 4000 m² Roofmate SL en 3300 m² Floormate 700 is toegepast in dit project vanwege de uitstekende drukvastheid en vochtongevoeligheid van de materialen op lange termijn. Daarnaast voldoen de blauwe isolatieplaten aan de voor het project gestelde isolatiewaarde en zijn ze (H)CFK-vrij geproduceerd. Het omkeerdaksysteem voldoet aan de gesteld eisen ten aanzien van brandveiligheid.