De Mient Katwijk

Universal Greenfields BV opende onlangs de deuren van het eerste Nederlandse daktuincentrum, De Mient in Katwijk.  Hier kunnen hoveniers en groenaannemers terecht voor alle benodigdheden voor een groendak. Van filterdoek tot aan  drainageplaat,  substraten tot sedummatten.

Initiatiefnemer Dirk Roosendaal: “Wij richten ons op daken van 5 m² tot 500 m², die de hovenier zelf wil en kan aanleggen. Op deze manier kunnen hoveniers hun werkterrein doortrekken op garage, uitbouw of daken van scholen en bejaardentehuizen.” Antiwortelfolie, diverse soorten drainagelagen, daktuinsubstraat Terra Top, sedumpluggen van eigen kwekerij en sedummatten zijn direct op maat leverbaar. Bij grotere daken worden de materialen op het werk afgeleverd.

Advies

Universal Greenfields BV staat de hovenier bovendien ter zijde met advies, om de realisatie van ieder groenproject tot een succesvol einde te brengen. Voor elk type dak of het nu gaat om een licht gewicht daktuin met diverse soorten sedumpluggen of een schuindak met sedummatten.

“Het begroenen van stad en dorp is belangrijk. De hovenier kan nu op een eenvoudige manier de klant voorzien van informatie en niet onbelangrijk in deze tijd een stuk werk creëren,”  zegt Roosendaal. De eerste projecten in Den Haag, Nieuw-Vennep, Leiden, Rotterdam en Amsterdam zijn reeds met verschillende hoveniers gerealiseerd.

Inspireren

“Maar we gaan verder,” stelt Roosendaal enthousiast,  “Wij willen inspireren, wij willen groen denken en doen!  Potentiële opdrachtgevers kunnen samen met de hovenier onze kwekerij bezoeken, sedums uitzoeken en de diverse mogelijkheden aan groendaken bekijken.” Het ecopaviljoen de Mient is zelf ook bekleed met groene daken en met groene gevels. “Daarom is er  ook voor architecten, gemeenten en ontwikkelaars genoeg te zien,” zegt de groendakspecialist, “ Een inspiratiebron voor het groenbeleid in elke gemeente!”