Groendaken met het hoogste rendement per m²

Mede door de subsidies die de lokale overheid (gemeente) dan wel de provinciale en landelijke overheid (VROM-EZ)  geven worden er steeds meer extensieve en intensieve groendaken toegepast. Door de toenemende eisen op het gebied van milieu, energiebesparing en duurzaamheid en met de aanscherping van de EPC eisen in het vooruitzicht is het thermische isoleren een belangrijk onderdeel geworden van begroeide en begaanbare daken.

De hoogwaardige Therma™ PIR dakisolatie van Kingspan Insulation is door de hoge drukvastheid, vochtongevoeligheid, het lichte gewicht en de goede beloopbaarheid zeer geschikt voor toepassing bij groendaken.

Isolerende werking van groendaken

Groendaken geïsoleerd met Therma™ isolatie zorgen voor optimaal comfort. Het huis blijft in de winter warmer en in de zomer koeler. Zelfs bij extreme temperaturen zorgen groendaken voor verbeterde klimaatregeling. Dit bespaart energie, kosten en heeft een positieve invloed op het klimaatprobleem.

Duurzaam, drukvast en vochtongevoelig

Door de hoge drukvastheid van het product en het vochtongevoelige karakter van Therma™ dakisolatieplaten zijn de producten van Kingspan Insulation prima toepasbaar in groendak systemen. Therma™ dakisolatie heeft een duurzame isolatiewaarde en blijft door de jaren heen stabiel. De dakbedekking van een dak voorzien van begroeiing is beter beschermd tegen weersinvloeden. Hierdoor heeft de dakbedekking minder te verduren, is minder snel aan vervanging toe en heeft dus een langere levensduur.
Groendaken zijn goed voor het milieu

Dat isoleren noodzakelijk is om CO2 uitstoot te beperken wist u natuurlijk al. Maar doordat planten CO2 opnemen, wordt door groendaken ook nog eens de CO2 uitstoot gecompenseerd. En door de aanwezigheid van meer groen neemt de verscheidenheid aan plant- en diersoorten toe in de stad. Dit alles draagt bij aan een beter milieu.

Steden geven subsidie

In enkele steden in Nederland kan bij de gemeente subsidie worden aangevraagd voor het aanleggen van groendaken. Zo proberen ze het aantal groendaken te stimuleren wat weer bijdraagt aan een meer groene en energiezuinige stad. Op de website www.bouwwerkbegroeners.nl vindt u meer hierover.

Voor meer informatie over Kingspan Insulation verwijzen wij u naar www.kingspaninsulation.nl