Veel mensen worden nog niet gemotiveerd om hun woning beter te isoleren. De overheidscampagne ‘Energie besparen doe je nu’ helpt de mensen over de drempel heen door subsidie aan te bieden en men te informeren over de kostenbesparingen.

Door de campagne, die in oktober 2016 is gestart en nog loopt tot eind 2019, wordt het isoleren van het huis populairder dan ooit. Dit is natuurlijk interessant voor de leden van Vereniging Bouwwerkbegroeners die op dit gebied dé specialisten zijn. Zo hebben in een klein half jaar ruim 10.000 bewoners deze subsidie aangevraagd voor woningisolatie. Indien een woning twee of meer isolatiemaatregelen treft, kan men zo’n 20% subsidie ontvangen.

Door deze campagne wordt het voor de bewoners een stuk interessanter om een duurzame investering te doen. Zeker als zij bewust worden van de besparing die het oplevert, aangezien de meeste bewoners deze besparingen veel lager inschatten dan dat het werkelijk is. Zo is de Vereniging Bouwwerkbegroeners een partij binnen Green Deal Groene Daken, waarin groene daken ook gestimuleerd worden.

Op naar gezond leefmilieu! 

Deze campagne is een duurzame investering in de verbetering en het behouden van een gezond leefmilieu. Door de aanschaf van zonnepanelen kan een woning stroom produceren met gratis zonlicht, zodat fossiele brandstoffen steeds minder gebruikt hoeven te worden. Deze zonnepanelen kunnen in combinatie met een groendak geplaatst worden, zodat de zonnepanelen door een groendak meer rendement oplevert.  Zo worden twee duurzame maatregelen gecombineerd én kan men subsidie ontvangen. Naast dat er stroom uit de natuur gefabriceerd kan worden, zijn er minder stookkosten nodig, doordat een groendak zorgt voor een betere isolatie van het huis.