Historische locatie

Het hotel ligt in het historische centrum van Hamburg dicht bij de Alt-Alster (grote vijver bij het centrum). Hier in het kloppend hart van de stad heeft Hotel Barcélo een nieuw hotel gebouwd onder architectuur van de Chileens-Duitse architect Manuel Alvarez van GFB Alvarez & Scheppers uit Berlijn en het bouwteam van Barcélo Hotels & Resorts, waarbij het gebouw perfect integreert met de gebouwen in het historische centrum op respectvolle wijze met een moderne touch, rekening houdend met hun slogan:  Modern Spain meets elegant Hamburg. Dit thema uit zich ook in het design van het interieur: een fusie van cosmopolitan en modern, waarbij materialen en texturen gecombineerd zijn met een warm en gezellig resultaat.

Geluidsisolatie in samenwerking met Foamglas

Dit historische aspect komt ook terug in de muur waarop de groene gevel geplaatst is. Dit in namelijk niets minder dan de wand van een kerkgebouw naast het hotel. Door het plaatsen van de groene gevel wordt het geluid van de zondagsmis tot een minimum gereduceerd. Foamglas Nederland heeft de kerkwand voorzien van Foamglas en hierop zijn direct de Sempergreen Flexipanels geplaatst. Doordat er alleen late middagzon op de groene gevel schijnt, is gekozen voor een assortiment van planten die goed gedijen in de schaduw.

Uitzicht conferentiezalen omgetoverd tot een levendig schouwspel

De groene gevel met een oppervlakte van 64m2 groot is ter hoogte van de conferentiezalen geplaatst. Voorheen zou men uitgekeken hebben op een grijze betonnen muur, maar met het plaatsen van de groene gevel is deze saaie wand omgetoverd tot een levendig schouwspel, waarbij de seizoenen zichtbaar zijn. Sinds haar opening in mei heeft het hotel niets anders dan lovende complimenten ontvangen over dit groene uitzicht.

Meeting point voor de stad

Hotel Barcélo wil haar goede service niet alleen aanbieden aan haar eigen gasten. Op de begane grond biedt het hotel de B-lounge, een multifunctionele gastronomische gelegenheid opengesteld voor de hele stad. In deze ruimte worden diverse ruimte geïntegreerd, waarbij licht en geluid gedurende de dag wijzigen. Daarnaast biedt het ook een geconditioneerde Vinotheek met een capaciteit van 1700 wijnflessen. Dit geeft gelijk ook de naam aan het restaurant ‘1700’.

Wat maakt Barcélo Hotels & Resorts zo bijzonder?

Hotel Barcélo is een Spaanse familiebedrijf, opgericht in 1931 op Mallorca. Begonnen met Leisure hotels, maar sinds 1992 uitgebreid met City hotels, waarbij de mix nu 53% om 47% is. De keten is de op twee na grootste hotelketen van Spanje.