Met het kleurrijk paviljoen van Wit-Rusland is de Expo Milaan in volle gang gezet. Tot 31 oktober is het 1,1 miljoen m2 grote terrein van Rho-Pero in Noordwest Milaan het decor van duizenden evenementen, zoals debatten, seminars en gastronomische activiteiten.  145 landen presenteren hun expertise binnen het thema ‘Feeding the planet. Energy for life.’ Het paviljoen van Wit-Rusland springt eruit met hun concept ‘Wheel of Life’, waarbij een reusachtige houten wielstructuur uittorent boven een groene heuvel. De heuvel is voorzien van 1000 m2 uitbundig bloeiende Sedum-kruidenmat Type T.

Wheel of Life

Met het thema ‘Wheel of Life’ demonstreert Wit-Rusland haar bijdrage aan de wereldvoedselketen. Het land staat bekend om haar productie van melkproducten, vlees, groente en aardappelen voor de wereldmarkt. Op het paviljoen toont Wit-Rusland haar inspanningen in de strijd tegen honger, oplossingen ter verbetering van de waterkwaliteit, behoud van de natuur en biodiversiteit. Het houten wiel dat door de heuvel heen ‘snijdt’ staat symbool voor de beschikbaarheid van natuurlijke energiebronnen en de importantie van behoud hiervan.

SKleurrijk paviljoen Wit-Rusland met Sempergreen edum-kruidenmat Type T voor hellende toepassingen

Voor de aankleding van de sterk hellende heuvel heeft Wit-Rusland gekozen voor de Sedum-kruidenmat Type T. Deze biodiverse vegetatiemat is beplant met zes verschillende soorten Sedum en vijfentwintig soorten kruiden. De planten groeien op een kokosvezelmat, die aan de onder- en bovenzijde is voorzien van een kunststof wapening. Hierdoor is deze mat uitermate geschikt voor (zeer) hellende toepassingen. Bij levering is de Sedum-kruidenmat altijd voor minimaal 95% begroeid. Zo is de bodembedekking die doorloopt in een hellend dak direct-groen en kleurrijk.

Ook vegetatiematten op andere paviljoens

Er zijn –  naast het paviljoen van Wit-Rusland – ook vegetatiematten geleverd voor diverse landenpaviljoens en bedrijfspaviljoens. 

Feeding the Planet. Energy for Life.Kleurrijk paviljoen Wit-Rusland met Sempergreen

De 34ste editie van de wereldtentoonstelling  heeft als centraal thema ‘Feeding the Planet. Energy for Life. Met dit thema biedt de organisatie de ruimte om te filosoferen en discussiëren over oplossingen en technologieën, die een antwoord bieden op één vitale behoefte: het garanderen van gezond, veilig en voldoende voedsel voor iedereen, met respect voor de planeet. De organisatie verwacht 20 miljoen bezoekers  – ongeveer 200.000 bezoekers per dag – die zich op de 145 landenpaviljoens kunnen laten informeren en inspireren over dit thema.