Van alle grote steden in Nederland heeft Utrecht op dit moment de meeste daken die  duurzaam bedekt zijn met zonnepanelen. Utrecht streeft ernaar om de stad nog duurzamer te ontwikkelen door in het jaar 2020 10% van alle daken te hebben voorzien van zonnepanelen. Doel: ‘Het dak van Utrecht geeft energie!’

Het bouw- en spoorbedrijf Strukton en de exploitatiemaatschappij Komfort hebben de bekendmaking van dit Utrechtste doel ondertekend onder toeziend oog van wethouder van Hooijdonk. Dit Utrechtste streven wordt benoemd als ‘Het dak van Utrecht geeft energie!’.

Dit duurzame doel zal de komende periode door meer partijen gesteund worden. Daarnaast vraagt de gemeente Utrecht aan andere overheden, bedrijven, particuliere en maatschappelijke organisaties om deze ambitie aan te moedigen door zelf een duurzaam dak aan te leggen.

Natuurlijk kunnen deze daken nog veel duurzamer dan alleen de zonnepanelen waar over gesproken wordt. De leden van de vereniging maken er graag een nog duurzamer dak van. Wat daarin ook meewerkt is dat Utrecht subsidie geeft voor groenedaken. Met deze combinatie wordt de maximale duurzaamheid uit het Utrechtste dak gehaald!

Bron: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i13202/utrecht-10-procent-van-daken-in-2020-van-zonnepanelen-voorzien