Steeds meer bewoners besluiten om een groendak aan te schaffen. Buiten het feit dat dit beter is het voor het milieu, zitten er voordelen aan voor de bewoners zelf dat hen nog meer stimuleert om deze duurzame investering te bewerkstelligen.

Een aantal leden van de Vereniging Bouwwerk Begroeners zijn professionals in het aanleggen van groendaken, bieden onderdelen aan en zorgen graag voor meer groen in de steden, aangezien deze groenedaken vooral dáár een groot voordeel zijn. De groene ruimtes worden in de steden immers steeds minder, dus door aanleg van groendaken wordt het groen weer vergroot. Daarmee wordt de hoeveelheid CO2 beperkt en daarnaast absorbeert het groendak regenwater. De groendaken zijn tevens belangrijk voor de leefbaarheid en zorgen voor een aangenaam stadsklimaat voor de bewoners.

Kostenbesparing op langere termijn

Het scheelt op een langer termijn in de kosten voor de bewoners. Door een groendak aan te leggen, wordt het dak beter geïsoleerd. Zo worden de kosten om het gebouw te verwarmen of te koelen, beperkt. Dit komt doordat de gewenste warmte in de winter of de gewenste koelte in de zomer langer in het gebouw blijft. Zo hoeft er minder gestookt te worden om de ideale temperatuur te behouden.

Steeds meer gemeenten bieden subsidie aan

Tot slot streven steeds meer gemeenten naar een groener en duurzamere leefomgeving voor de bewoners. Om deze duurzame investeringen meer te stimuleren bij de bewoners, bieden steeds meer gemeenten subsidies hiervoor aan. Informeer daarom goed of jij diegene bent die in een gemeente woont waar deze subsidies worden uitgegeven en of jij in aanmerking komt hiervoor.