BDA Dak- en Gevelopleidingen

Avelingen West 33
4202 MS Gorinchem

31(0)85 487 19 10

 

Opleidingsinstituut

BDA Dak- en Gevelopleidingen B.V. is hét gerenommeerde opleidingsinstituut in de bouwwereld op het gebied van daken, gevels en zonne-energie. Wij hebben een brede expertise op het gebied van daken en gevels, waaronder het ontwerp, de uitvoering, het onderhoud en het beheer. 
Verder hebben wij de kennis over toepassing van duurzame technieken op deze gebouwdelen, met specialisaties in groene daken en zonne-energiesystemen.

Trainingen

BDA organiseert praktijkgerichte trainingen over het ontwerp, uitvoeren, onderhouden en verduurzamen van daken en gevels. Wij zijn actief betrokken in de opleidingen van de Dak- en Gevelbegroeners in het kader van Groenkeur. Het vergroenen van daken en gevels is een snelgroeiende sector maar zeker niet nieuw. Het Groenkeur-certificaat BRL Dak- en Gevelbegroening en de bijbehorende opleidingen bestaan dan ook al ruim 10 jaar.

Het toepassingsgebied van BRL (beoordelingsrichtlijn) betreft het kwaliteitsmanagementsysteem voor Dak- en Gevelbegroening. Dit is gericht op één of meer van de volgende dienstverlenende werkzaamheden:

• ontwerp en advies van dak- en gevelbegroening
• veilig werken op hoogte
• aanleg van dak- en gevelbegroening
• onderhoud van dak- en gevelbegroening
• voorman/uitvoerder dak- en gevelbegroening


Er bestaan voor “Veilig werken op hoogte” diverse opleidingen met verschillende diepgang en bewijzen van deelname, waaronder ook ‘certificaten’. Omdat Groenkeur de veiligheid wil borgen, is besloten om samen met de experts van BDA Dak- en Gevelopleidingen een eigen training en examen te ontwikkelen. Zo zijn de basiskennis en vaardigheden meteen op de juiste manier vastgelegd en bent u ervan verzekerd dat het een goede opleiding betreft.