Multifunctionele daken

VBB vereniging bouwwerkbegroeners groendak

Groendaken

Sedumdaken, vegetatiedaken en daktuinen

Er zijn veel mogelijkheden voor dakbegroeiing. Denk aan extensieve groendaken als sedumdaken, of daken met gras of kruiden. Bij intensieve groendaken kunnen zelfs struiken en bomen op het dak.

The sky is the limit!

Behalve een verfraaiing van de leefomgeving levert een groendak nog veel meer andere voordelen op. Hier staan de belangrijkste voordelen op een rij:

Gezonde, groene leefomgeving

Een groendak draagt bij aan een gezonde, prettige leefomgeving met minder stress en meer rust.

Verkoeling zonder stroom

Een begroeid dak is koeler dan een traditioneel dak. Dat kan ’s zomers zomaar tientallen graden schelen. Bijkomende voordelen zijn een aangenamer binnenklimaat en een besparing op airconditioning.

Langere levensduur

Doordat begroeiing de invloeden van temperatuursextremen reguleert, heeft de dakbedekking minder te lijden. Hierdoor kan een groendak tot twee keer langer meegaan.

Biodiversiteit

Groendaken zijn een paradijs voor insecten en vogels. Bovendien neemt de begroeiing CO2 en zware metalen op, wat de kans op vervuild hemelwater vermindert.

Geluidsvermindering

Zachte, groene daken absorberen geluid. Ook op die manier leveren ze een bijdrage aan de rust en stilte in uw woon- of werkomgeving.

Meerwaarde

Natuurlijk ziet een goed onderhouden, deskundig aangelegd groen dak er ook aantrekkelijk uit. Samen met alle andere voordelen draagt dat bij aan een hogere vastgoedwaarde.

Facts & values

Wilt u meer feiten en achtergrondinformatie over groendaken? Kijk dan op de website van het Nationaal Dakenplan.

Advies over een groendak?

Laat het ons weten via ons contactformulier, één van onze VBB specialisten helpt u graag verder!