Joosten Ecodak

Ecodak

Door zijn duurzame karakter verhoogt een ecodak de waarde van een gebouw en de leefbaarheid van de omgeving. Een ecodak heeft een snelle terugverdientijd. Kortom: een uitstekende investering.

Multifunctionele daken

De expertise van Joosten Ecodak is breder dan alleen groendaken met vegetatie. Steeds belangrijker worden blauwe daken voor watermanagement, gele daken voor het opwekken van energie, witte daken voor gunstige invloed op het Urban Heat Island-effect, grijze daken voor verkeer en rode daken om dure vierkante meters optimaal te benutten voor recreatie… of een combinatie hiervan.

Joosten Ecodak gaat zelfs een stap verder en combineert blauwe en groene daken met groenconcepten op straatniveau. De afvoer van hemelwater wordt afgekoppeld van de riolering, regenwater wordt gebufferd op het dak en geïnfiltreerd in groeiplaatsen voor bomen voor de deur.
Welke functie een dak ook krijgt, ruimte voor de natuur, verstandig omgaan met hemelwater, opwekken van energie, tegen gaan van opwarming van de aarde of extra vierkante meters; de duurzaamheid wordt niet alleen bepaald door de plantjes, maar juist door de gebruikte kunststoffen, een doordachte constructie en het waterbeheersysteem.

Meer over Joosten

Onze roots liggen in de kunststoffen en het watermanagement, bovendien doen we al jaren onderzoek naar de technische, ecologische en economische voordelen van ecodaken, onder meer in samenwerking met de TU/e. We zijn medeoprichter en lid van stichting Roofupdate en geven workshops en lezingen. Het liefst schuiven we al in de ontwerpfase van het ecodak aan om samen met de opdrachtgever, gebruiker, architect, landschapsarchitect, aannemer en/of groenspecialist te komen tot een duurzaam, circulair en budgetverantwoord ontwerp.

Joosten Ecodak werkte mee aan toonaangevende projecten zoals het 13.000m2 grote daktuin bij de Belastingdienst in Groningen en het award winning circulaire recreatiedak bij het ABN AMRO hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Voor deelname aan het laatste project behaalde Joosten Ecodak de hoogste score bij de duurzaamheidstest.