Defensieweg 1
3984 LR Odijk
0343-539699

 

Sempergreen – making the world a little greener every day

Sempergreen is kweker en leverancier van kwalitatieve systemen voor groene daken, groene gevels en bodembedekking. Sempergreen werkt vanuit de missie om een groene en leefbare wereld te creëren voor onze generatie en de generaties na ons, en opereert wereldwijd zo veel mogelijk vanuit lokale kwekerijen. Samen met haar partners en klanten heeft Sempergreen als doel de wereld elke dag een stukje groener te maken.

Met de innovatieve en duurzame oplossingen van Sempergreen worden de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling tegengegaan. Groene daken dragen bij aan:

– een schonere lucht;
– het bergen van regenwater;
– het terugdringen van de opwarming van de aarde; – het verhogen van de biodiversiteit;
– het verminderen van geluidsoverlast;
– en een beter welzijn.

De systemen en producten voor groene daken van Sempergreen zijn zeer veelzijdig toepasbaar. Door continue innovatie ontwikkelt Sempergreen steeds nieuwe groendaksystemen, zoals het Detentiedak en het DuoRoof-concept.

Detentiedak: waterberging op het dak

Om overstromingen en waterschade door extreme neerslag te voorkomen, is het Detentiedak ontwikkeld, een innovatief en bewezen groendakconcept voor waterbuffering op het dak. Dit groendaksysteem is opgebouwd uit vier unieke lagen, dat toepasbaar is op daken met een dakhelling tot 2°. Door de lichtgewichtopbouw en de mogelijkheid om het Detentiedak te plaatsen op daken met een afschot (tot 2 graden) is het systeem ook uitermate geschikt voor bestaande gebouwen.

DuoRoof: combineer Sedum en zonnepanelen op één hellend dak

Toekomstbestendige woonwijken dienen over enkele jaren energieneutraal of -leverend zijn. DuoRoof kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren door de combinatie van een groendak met zonnepanelen. Het DuoRoof is geschikt voor alle hellende daken tot 45 graden. Terwijl de zonnepanelen op het DuoRoof energie opwekken, draagt het groen bij aan biodiversiteit, zorgt het voor verkoeling op warme dagen, verbetert de luchtkwaliteit en ervaren bewoners een prettige groene woonomgeving. Bovendien leveren zonnepanelen een beter rendement in combinatie met een groendak.

Meer weten?

Het gedreven en professionele team van Sempergreen denkt graag met u mee en geeft u persoonlijk advies voor uw groendakproject. Neem gerust contact op.