Sempergreen Group

Defensieweg 1
3984 LR Odijk
+31 343 539 699

 

Systemen voor groene daken, groene gevels en bodembedekking

Sempergreen is kweker en leverancier van kwalitatieve systemen voor groene daken, groene gevels en bodembedekking. Ze werken vanuit de missie om een groene en leefbare wereld te creëren voor onze generatie en de generaties na ons, en opereren wereldwijd zo veel mogelijk vanuit lokale kwekerijen. Samen met haar partners en klanten heeft Sempergreen als doel de wereld elke dag een stukje groener te maken.

Making the world a little greener every day

Met de innovatieve en duurzame oplossingen van Sempergreen worden de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling tegengegaan. Groene daken dragen o.a. bij aan:

– een schonere lucht
– het bergen van regenwater
– het terugdringen van de opwarming van de aarde
– het verhogen van de biodiversiteit
– het verminderen van geluidsoverlast
– en een beter welzijn

De systemen en producten voor groene daken van Sempergreen zijn zeer veelzijdig toepasbaar. Door continue innovatie ontwikkelt Sempergreen steeds nieuwe groendaksystemen, zoals het Detentiedak-concept.

Detentiedak: Waterberging op het dak

Om overstromingen en waterschade door extreme neerslag te voorkomen, is het Detentiedak ontwikkeld, een innovatief en bewezen groendakconcept voor waterbuffering op het dak. Dit groendaksysteem is opgebouwd uit vier unieke lagen. De opbouw is lichtgewicht en toepasbaar op daken met een afschot tot 2°, waardoor het systeem ook uitermate geschikt is voor bestaande gebouwen. Voor nieuwbouw daken zonder afschot, levert Sempergreen ook Retentiedak-systemen.

Combineer Sedum en zonnepanelen op één dak

Toekomstbestendige woonwijken dienen over enkele jaren energieneutraal of -leverend te zijn. Door groene daken en zonnepanelen op één dak te combineren, profiteer je van de voordelen van beide. Dit is mogelijk met verscheidene PV-systemen en zowel op platte als hellende daken (tot 45 graden). Terwijl de zonnepanelen gemiddeld een hoger rendement hebben door de verkoelende werking van het groendak, dragen de planten ook nog eens bij aan een betere luchtkwaliteit, biodiversiteit, en isolatie.

Voor de hellende daken binnen seriematige woningbouw en renovatie heeft Sempergreen zowel dampopen als dampdichte groendaksystemen beschikbaar. Het dampopen systeem is volledig remontabel en daarmee het ideale alternatief voor de standaard pannendaken.

Meer weten? Het gedreven en professionele team van Sempergreen denkt graag met u mee en geeft u persoonlijk advies voor uw groendakproject. Neem gerust contact op.